Tak si zapni při pečení v troubě vrtuli horkovzduchu a uvidíš, jak horkej vzduch za sporákem fučí. Pyrometr ukázal po hodině pečení skoro 70°C. Aspoň u elektrickýho Indesitu.Otkundes píše: Ten sporák je přece i vzadu tepelně izolován.
Plastove rurky za sporakom?
Moderátor: Moderátoři
Trubky pro vodu může za sporákem vést jen dobře kvalifikovaný hlupák. Asi jako rozvod elektřiny po bytě domácí prodlužkou s dvou drátů a nejlépe zvonkových.
Jediné řešení je využít dolního odkládacího prostoru za sporákem, kde se to vede nad zemí a samozřejmě s ochrannou izolací. Pouštět si studenou vodu na pití apod. ohřátou na 50℃ od trouby, tak to může být pochutnáníčko. V tom vyhřátém prostoru za sporákem se žádná trubka nedá rozumně strčit, aby oba přívody teplé i studené nebyly jen teplé. Takže jen spodkem, ale to by si mohl každý, kdo něco montuje u sporáku, tak přečíst v jeho návodu.
Jediné řešení je využít dolního odkládacího prostoru za sporákem, kde se to vede nad zemí a samozřejmě s ochrannou izolací. Pouštět si studenou vodu na pití apod. ohřátou na 50℃ od trouby, tak to může být pochutnáníčko. V tom vyhřátém prostoru za sporákem se žádná trubka nedá rozumně strčit, aby oba přívody teplé i studené nebyly jen teplé. Takže jen spodkem, ale to by si mohl každý, kdo něco montuje u sporáku, tak přečíst v jeho návodu.
Ježíš nedělejte z toho zase vědu. Pokud ta PP trubka nebude ležet přímo na zadním krycím plechu trouby (mezera alespoň 1cm) tak se vůbec nic nestane. Ohřev vody v trubce při pečení je jiná věc, pokud chceš studenou, stačí truchu odtočit. A ne že budete zase řešit tím způsobenou zvýšenou spotřebu vody
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Celerone, nemusíš se mnou souhlasit. Nicméně, sdělil jsem svůj názor na zveřejněný dotaz i možný způsob řešení problému. Pokud Ti pyrometr za sporákem při pečení ukázal jen 70 °C, pak ten Mirelon tu teplotu snese, bo je odolný do 90 °C, a tu trubku před sálajícím teplem při pečení ochrání. A pokud by byla ta plastová trubka chráněna před sálajícím teplem i jen improvizovaným krytem, třeba z obyčejného Alobalu, jistě by se jí nic nestalo, bo je ta trubka plná chladnější vody, kterou lze v kuchyni při vaření občas odtočit. Navíc, fa Mirel nabízí i trubice, které jsou již na svém povrchu opatřeny i hliníkovou fólií.
Místo kritiky, nabídni raději lepší technické řešení, aniž by bylo nutno měnit materiál trubky z plastu na měď, nebo i jen umístění té trubky v kuchyni za sporákem. Rád si to přečtu. Tak se předveď chlapče!
Místo kritiky, nabídni raději lepší technické řešení, aniž by bylo nutno měnit materiál trubky z plastu na měď, nebo i jen umístění té trubky v kuchyni za sporákem. Rád si to přečtu. Tak se předveď chlapče!